Traineeship Burgerzaken


Zuijdher Overheid heeft een prachtig traineeship ontwikkeld voor het vakgebied Burgerzaken. We zorgen voor het inwerken van onze trainee middels professionele begeleiding aan de balie door onze eigen coach. Daarnaast krijgt onze trainee natuurlijk theoretische ondersteuning die ook nog eens afgesloten wordt met een officieel certificaat van de NVVB. Met excellente werving op maat voeg je binnen vier weken een volwaardige medewerker toe aan je team. Klinkt goed, toch? Hoe wordt het traineeship ervaren in de praktijk? Quint Baars, Senior Beleidsmedewerker Publiekszaken, bij de Gemeente Gennep, deelt zijn verhaal in gesprek met Pleun van de Kerkhof, Business Unit Manager bij Zuijdher Overheid.

Wat was je eerste gedachte toen je hoorde over het traineeship van Zuijdher Overheid?
Heel eerlijk? Mijn eerste reactie was: “wat is het addertje?”. Ik geef al een tijdje aan dat er iets moet veranderen in de, soms traditionele, manier waarop wij binnen de sector nieuwe medewerkers proberen aan te trekken. Dit traineeship omvat exact wat ik zelf voor ogen had!

Ben je er inmiddels uit wat het addertje is?
Nou, dat is er niet. Dit traineeship is dé oplossing voor de huidige tekorten binnen ons vakgebied. Het is voor een gemeentelijke organisatie tegenwoordig een behoorlijke investering om iemand binnen te krijgen. Het traineeship van Zuijdher Overheid zorgt voor een medewerker die past binnen het huidige team. Die medewerker wordt ingewerkt aan onze eigen balie zonder dat ik daarvoor een collega vrij hoef te spelen. De coach die het inwerken verzorgt heeft alle tijd en aandacht voor de trainee waardoor deze in een korte tijd veel leert en snel zelfstandig aan de slag kan.

Zitten er ook nadelen aan het traineeship?
Ja, je moet na het inwerktraject weer afscheid nemen van de coach haha! Zonder grappen: we hebben met de coach van Zuijdher Overheid ook echt een vakspecialist in huis gehad gedurende het inwerktraject. Zij was een sparringpartner voor ons team. Iemand die met een frisse blik naar onze interne processen kon kijken. Leuk om op die manier zelf ook weer aan het denken gezet te worden.

Hoe zorgt Zuijdher Overheid ervoor dat de trainee past binnen je huidige team?
Vooropgesteld wordt er binnen onze sector nog vaak gekeken naar ervaring in plaats van naar de persoon. Er is in dat opzicht een cultuuromslag nodig om oplossingen zoals deze te kunnen omarmen. Bij een trainee weet je namelijk dat deze persoon nog geen werkervaring binnen de gemeente heeft opgedaan.

Bij de gemeente Gennep kijken we graag naar de intrinsieke motivatie die iemand heeft om bij ons te komen werken. Pleun heeft vooraf uitgebreid kennisgemaakt met ons team waardoor zij een goed beeld had van wat voor persoon daarbij zou passen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat iemand proactief is, snel leert en flexibel is. Deze vaardigheden zie ik terug bij onze trainee. Een geslaagde match dus!

Quint en gemeente Gennep: bedankt voor deze fijne samenwerking! Wil je graag meer informatie over het traineeship? Neem dan contact op met Pleun via 06 – 28 03 91 05 of pleun@zuijdher.nl.

Heb je een vraag? Of wil je advies krijgen? Ik sta voor je klaar!

Contactgegevens

Onze collega's staan je graag te woord. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Wil je graag een afspraak op een ander tijdstip? Dat is mogelijk! Neem dan wel even contact op met ons.

Adres hoofdkantoor:
Zuijdher Overheid
Kranestraat 33
5961 GX  Horst
Nederland

Telefoon: 077 208 4000
Mail: info@zuijdher.nl